HIHS oli ja meni

Troijan kautta on jo usean vuoden ajan voinut osallistua HIHS:n, eli Helsinki International Horse Show’n, Gallup-ryhmään. Tänä vuonna toista kertaa viisipäiväinen tapahtuma järjestettiin perinteisesti koulujen syyslomaviikolla pari viikkoa sitten. Tänä vuonna saimme kasaan niin Troijan kuin muidenkin reittien kautta 17 ahkeraa tiimiläistä, joiden kanssa tapasimme ensimmäistä kertaa ryhmänä syyskuun lopussa Kick-off-tapahtumassa, jossa saimme runsaasti tietoa jäähallin logistiikasta, itse tapahtumasta, vapaaehtoisten velvollisuuksista ja porkkanoista (ilmainen sisäänpääsy, ilmainen ruoka ja ilmainen vaatetus jee) sekä kaikkea muuta tapahtumaan liittyvää tietoa. Infotilaisuuden jälkeen kiersimme hallin läpi ja kävimme meille kriittiset paikat läpi, kuten missä on ruokala, meidän toimintapiste, minne ei kannata eksyä, jne.

Gallup-ryhmän työhön kuuluu sähköpostiosotteiden kerääminen myöhemmin lähetettävää palautelomaketta varten, sähköpostien exel-taulukointi sekä kävijäprofiilin tekeminen kunkin näytöksen alussa. Itse HIHS-viikko alkoi tiistaina akkredoinnilla eli rannekkeen hakemisella. Varsinainen työ alkoi keskiviikkoaamuna, kun ensimmäiset kävijät alkoivat valumaan ovista sisään. Olimme jakaneet itsemme ryhmiin, ja töissä ei samaan aikaan ollut koko ryhmää, joten osa aloitti työnsä vasta torstaina tai perjantaina. Keskiviikko oli ihanan rauhallinen päivä, jolloin pystyi totuttautuman työhön ja jäähalliin. Keskiviikko oli siitä erityinen päivä, että expo ei ollut vielä auki, eikä koko halli ollut vielä käytössä.

Torstaina luvassa olikin jo pidempi päivä, kun hallin ovet avautuivat aamulla jo puoli kahdeksalta. Päivä kului kuitenkin ripeästi sähköposteja keräillen ja niitä koneelle naputtaen (sekä show’ta katsellen), joten tylsää ei kyllä tullut. Expossakin tuli käytyä melkein heti sen avauduttua 😉 Tänään areenalla nähtiin amateur tourilaisten lisäksi nuoria hevosia, suomalaisia kansallisen tason ratsastajia kuin ulkomaalaisia tähtiä. Varsinaiset kansainväliset luokat alkoivat perjantaina, jolloin vuorossa oli niin suomalaisia finaaleja kuin kansainvälisiä 140-150cm luokkia.

Kuten aikaisimpinakin vuosina, kiireisintä aikaa hallilla oli viikonloppu. Tänä vuonna tapahtumaan myytiin lippuja melkein 50 000, joten sekä lauantai että sunnuntai olivat täysiä päiviä. Lauantaiaamu alkoi lasten matinealla, joten ovien avautuessa aamulla sisään ryntäsi kymmeniä lapsia vanhempineen ja isovanhempineen. Kun matinea loppui, vuorossa oli GP näytös sekä vielä iltanäytös. Viikonloppuna meitä oli samaan aikaan töissä melkein koko tiimi, joten olimme jakautuneena kolmeen eri ryhmään, joista jokainen ryhmä teki työvuoroja puolen tunnin jaksoissa. Viimeisetkin osoitteet oli kerätty alkuillasta, jonka jälkeen loput vielä näpyteltiin koneelle ja sen jälkeen loppuillaksi pääsi katsomaan näytöksiä. Mukana oli muun muassa koko tapahtuman oma suosikkishowni, kun kansainväliset tähdet taistelivat esteluokan voitosta suomalaisia legenoja vastaan Ypäjän suomenhevosilla. Hauskaa oli niin katsojilla kuin kilpailijoilla! Vähäisten yöunien jälkeen sunnuntaina aamulla olimme taas kaikki kerääntyneenä hallille, josta jakauduimme porukoihin ja teimme töitä vuoroissa iltapäivään asti. Aamupäivä sujui kiireisesti, sillä tavoitteenamme oli saada työt valmiiksi ennen HIHS:n pääkilpailua, FEI World Cup -esteluokkaa. Ja tavoitteeseen päästiin! Luokan jälkeen pakkasimme vielä loputkin tavaramme ja sanoimme heipat hallille. Ensi vuonna uudestaan!

 

(melkein) koko tiimi

Näin siisti pöytämme on viikon aikana

Kävijäprofiilia tekemässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s