Yyteri 2017

Yyteri on ollut Troijalaisten vakioleiripaikka vuodesta toiseen. Yksi kesän ihanimmista hetkistä onkin laukkakilpailut Yyterin hiekkarannoilla auringon paistaessa ja veden roiskuessa.

Tänä vuonna suuntasimme leireilemään vasta syyskuun lopussa. Yleensä olemme majoittuneet tallin vieressä sijaitsevassa Yyterin vanhassa koulussa. Tänä vuonna vuokrasimme kuitenkin mökin Yyterin rantojen läheltä, sillä mukana oli kolmen kuukauden ikäinen vauva ja lapsenvahdiksi mukaan lähtenyt isi. Ratsastukset olimme sopineet lauantaille ja sunnuntaille ettei perjantaina saapumiselle tullut niin kiire.

Perjantaina seurue kurvasi paikalle kahdella autokyydillä. Kun tavarat oli saatu majoitukseen, lähdettiin etsimään ruokaa. Ajelimme kauniiseen Reposaareen hyväksi havaittuun gastropubiin. Keittiö oli kuitenkin ehtinyt mennä juuri kiinni, kun saavuimme paikalle, joten päädyimme kotipizzaan.

Lauantaina suuntasimme tallille heti aamusta ja luvassa oli heti päivän kohokohta eli ensimmäinen 2 tunnin rantamaasto. Marju oli jo valmiina tallilla odottamassa. Minulle oli lainattu ratsuksi yksityishevoseksi siirtynyt Herzi. Vauhdikas Herzi olikin minulle tuttu kaveri jo edellisiltä vuosilta ja hevosvalinta oli siis iloinen yllätys. Muut saivat valita ratsunsa. Hanna ja Essi saivat suomenhevoset Bellan ja Puikkosen ja Liisa ison puoliverisen Teuvon.  Hevoset haettiin sisään kuntoon laitettavaksi ja todettiin että Puikkonen olikin pudottanut kenkänsä. Essi onneksi on ponikokoinen ja Puikkosen tilalla haettiin pikkuponi Nelli.


Essi, Nelli ja Herzi
   
matkalla rantaan lauantaina

Lähdimme maastoon kohti rantaa ja matkalla otimme hiekkapohjaisissa metsissä useita ravi- ja laukkapätkiä. Mentiinpä Herzin kanssa kirjaimellisesti myös päin mäntyä kun kuski sai laukassa männyn oksan suoraan naamaan ja huulen halki.
Rannalla kahlailimme ensin vedessä ja kävelimme rannan päästä päähän tarkistamaan pohjan. Sen jälkeen otimme rauhallista verryttelylaukkaa jonossa. Kaikki hevoset käyttäytyvät hienosti rannalla, osaavat mennä kovaa kun saavat ja hiljentävät het kun on tarve. Otimme muutaman laukkakisan ja Herzi oli tässä viime vuoden tapaan ihan ässä.Lauantain Munakarin laukkarantamestaruus menikin sitten Herzille. Useiden laukkapätkien jälkeen kaikki olivat enemmän tai vähemmän märkiä ja hiekkaisia mutta hymy oli kaikilla korvissa. Takaisin tallilla pestiin hevoset ja varusteet hiekasta ja merivedestä

Ennen illan ratsastusta suuntasimme Porin keskustaan Nepalilaiseen ravintolaan ja mahat täynnä kohti illan ratsastusta. Lauantain toinen ratsastus oli kentällä ja ohjelmassa oli erilaisia puomitehtäviä. Minulle ratsuksi valikoitui iso kimo Norppa, jota luonnehdettiin osaavaksi, mutta hieman ruosteessa olevaksi ja hitaaksi. Essi sai ison ponin Nandon ja Liisa suomenhevonen Hymyn. Hannan ratsu taisi olla nimeltään Frille. Tunnin teemana oli ratsastaa hevoset pohkeen eteen puomeilla hyvin kevyellä kädellä. Ensimmäisenä puomitehtävänä oli ravivoltit kulmissa viuhkan muotoon asetetuilla puomeilla. Toinen tehtävä oli keskihalkaisijalla olevat ravipuomit, joiden jälkeen nostettiin jompikumpi laukka ja jatkettiin pitkälle sivulle kolmen puomin linjalle. Muutaman kerran jälkeen pitkänsivun keskimmäinen puomi nostettiin kannattimille, jolloin mukaan tuli pieni hyppy. Norppa tosiaan oli hieman diesel ja reippaisiin hevosiin tottuneina sai etsiä uudenlaista tuntumaa. Välillä Norppa kuitenkin eteni ihan mukavasti ja esitti myös siistejä laukanvaihtoja.

 

Lauantai-iltana suuntasimme uudelleen Reposaareen vanhaan satamaan gastropubi The Merry Monkiin. Fish an Chipseistä, burgereista ja erikoisoluista tunnettu merimunkki ei taaskaan pettänyt ja kylläinen seurue palasi mökille saunomaan.

Sunnuntain aamu valkeni täydellisenä rantakelinä auringon paistaessa siniseltä taivaalta. Olimme jo etukäteen päättäneet suunnata vähän kauempana sijaitsevalle koirarannalle Yyterissä järjestettävien suunnistuskisojen vuoksi.  Tällä kertaa sain ratsuksi suomenhevostamma Hymyn. Hanna jatkoi Bellan kanssa ja Essi Nandon kanssa. Liisa puolestaan otti Norpan rantaratsuksi.

 

  
Vasemmalta Bella, Norppa, Hymy ja Nando

 

Matkasimme rantaa upeasta säästä nautiskellen. Koirarannalla olikin sunnuntaina aamupäivällä hienosta säästä huolimatta hiljaista ja pääsimme laukkailemaan koko rannan mitalta veden lentäessä auringon paisteessa. Koirarannan laukkakisan herruuden vei innostunut vanhaherra Nando Essin kanssa. Hymy ei oikein pysynyt muiden mukana kiitolaukassa, mutta tomerasti hänkin rannalla laukkasi. Olihan upea ja onnistunut rantapäivä. Paluumatkalla Norppa rupesi liikkumaan hieman epäpuhtaasti ja päädyimme taluttamaan sitä ihan loppumatkan varmuuden vuoksi.

 


laukkakisaa

 

Oli taas hieno ja onnistunut viikonloppu Yyterin hiekkarannoilla upeassa säässä! Kiitokset kanssaleireilijöille ja Yyterin ratsastuskeskuksen porukalle! Ensi vuonna taas uudestaan!

Tunnelmia pääsee ihailemaan myös youtubesta: https://youtu.be/3ittaipWwWk

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s