KorK:n ja Kyran synttärigaala 28.1.2012

Kaikkien hevostyttöjen Idoli isolla iillä, tyylikkäästi harmaantunut ja upea Kyra vietti 60-vuotissynttäreitään yhdessä 30-vuotiaaksi kääntyneen Kouluratsastuksen Kannatusyhdistyksen kanssa. Yhteensä siis 90 vuotta kouluratsastusta joiden kunniaksi KorK järjesti hienon juhlagaalan. Troijakin halusi osallistua juhlahumuun ja tarjosi lippuja jäsenilleen edulliseen jäsenhintaan.

Illan ohjelmasta ei etukäteen juuri tiedotettu, sisällöstä sai viitteitä vasta ovella jaetun käsiohjelman myötä. Ilokseni huomasin, että mukaan oli mahdutettu myös suomenhevosia, joita ei mielestäni totisissa kouluratsastuspiireissä aina arvosteta tarpeeksi. Ohjelmanumeron ”Legendary Finnhorse Kelmi and his famous sons” myötä areenalle askelsi koko poppoo: Kelmi, Jaime, Rosmo, Silvolan Elmeri, Lorentso, Simpele, Eeli, Samuli ja Satso. Mahtavaa, että osa oreista oli saatu paikalle jopa haudan takaa!

Pas de trois à la Charlie Chaplinissa Soratie ja Björs esiintyivät Dragonheartin ja Sauvignonin kanssa Chaplin-viikset nenän alla. Kivan näköisiö, mutta katseet varasti kyllä Janne Berghin esittämät piffit ja paffit hieman isomahaisen Conquistadorin kanssa naistensatulassa istuen! Wou..

Universal Knockout invitational Top Dressage against Show Jumpers presented by KorK. Tiukkaakin tiukempi kisa agilityradalla koulu- ja esteratsastuksen huippujen välillä. Mukana koulujoukkueessa oli mm. Eetvartti hevosellaan Potilas, Kanki van Grunsven & Salli Nero, IsaPelle Wertti & Miks Ei sekä Adelinde Korniliisa Parsakaalilla. Estejoukkueessa kisasivat mm. Nina Beautystream & Rat, Maikel van den Huilu & Oboe sekä Rolf-Goran Svedupelle. Ratsut olivat tällä kertaa agilitykoiria, joilla oli selässään pikkutarkasti ommellut ratsastajanuket, esteillä tietysti punaisilla takeilla, koulupuolella mustilla. Voittaja oli koulutuuppari, esteratsastajista kun aika moni kopsautti kypäränsä agilityputkeen ja jäi sille tielleen. Voittajan ratsu nouti ehkä hieman ylimielisesti putken eteen tipahtaneen vastustajansa nakerrettavaksi palkintojenjakoon.

Ennen KorKin Teemu Ahteen humoristista gaalapuhetta areenalle astelivat shettikset ja friisiläiset, jotka esittivät katrillin. Shettikset friisien välissä näyttivät vähän kuin mopoilta rekka-autojen välissä, tätiä pelotti, mutta esitys oli kaunis kyllä.

Freestyle no Rules, maneesissa esiintyivät Helinä-keiju ja Peter Pan (Soratie & Royale de Topaz), Angry Birdsit (Kalliokoski & Sambisto), kaksi enkeliä (Pakarinen & Vino Nobile) sekä Elvis (Sulkala & Lu-Lu). Harmaahapsiset tuomarit arvostelivat suoritukset no rules-menetelmin, Elvis voitti letkeän lantionsa ansiosta (ja varmasti koska oli ainoa mies, tuomareiden suupielistä valuva kuola näkyi kyllä katsomoon asti). Katsojatkin rakastivat Elvistä, kiitos Kimmolle ja Lu-Lulle rennosta ja hauskasta ratsastuksesta, joka todellakin oli freestyle!

The Royal Guard Quadrille oli hyvin harjoiteltu katrilli, jossa kuninkaallisiksi vartijoiksi pukeutuneena esiintyi suuri lauma Rusan mäen hevosia ja ratsastajia. Katrilli pohjusti Kyran astumista areenalle. Kultaisiin pukeutunut The Royal Queen esiintyi yhdessä Conquistadorin kanssa, vilkuttaen juhlallisen kuninkaallisesti yleisölle, jonka väittäisin olleen vähintään yhtä haltioitunut kuin brittiläiset nähdessään oman kuningattarensa.

Illan kruunasivat synttärikahvit ja kakku sekä areenalla esiintyneet Matador and Max, ihmeiden aika ei ole ohi!

Illan päätteeksi jaettiin vielä uusi Kyran kiertopalkinto, joka tästä eteenpäin jaetaan vuosittain parhaiten menestyneelle junnulle, nuorelle tai poniratsastajalle. Ensimmäisenä kiertopalkinnon sai haltuunsa Riikka Kuosmanen, onnittelut Troijalta!

Terkuin,
Kanerva

(ps. koska minulla ei ole tarjota teille kuvia selventämään vitsiä, niin selvennettäköön että Silvolan Elmeriä ja Rosmoa lukuun ottamatta suokit sekä Kyran tähtihevoset olivat keppihevosia)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s