Maailman ensimmäinen OSM & GGP 11.-12.6.2011

Troijan ja Teran yhteinen voimainponnistus, maailman ensimmäiset opiskelijoiden ratsastuksen SM-kisat, nyt takana!

Syyskuussa 2010 Vanhan Kuppilassa startannut projekti huipentui yhteen helteiseen kesäkuun viikonloppuun. Primuksen toimistosta viimeisiä kanslian tarvikkeita laatikkoon pakatessa ajatukset siirtyi jo ensi vuoden kisoihin…

Innostunut alku

Kisojen suunnittelu aloitettiin ihan nollasta. Toki mukana oli kokeneita kisaajia ja eri tasoisten kisojen järjestäjiä seurakisoista kansainvälisiin kisoihin, mutta koko maasta ei löytynyt yhtään opiskelijoiden SM-kisoja järjestänyttä ihmistä. Järjestäjille oli siis arvoitus millainen konsepti vetäisi väkeä, vai vetäisikö mikään, miten isoksi tai pieneksi kisat voisivat muodostua, pitäisikö kisojen olla SRL:n sääntöjen alaiset vai onko parempi pysyä seurakisatasolla ja ottaisiko mikään talli kisojamme vastaan.

Ensimmäisessä kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti kisojen konseptista. Käytettäisiinkö kisoissa vuokrahevosia, pitäisikö kisaajien tuoda omat hevoset vai olisiko osallistujilla kenties mahdollisuus kumpaankin vaihtoehtoon. Miten valinnat vaikuttaisivat osallistujiin, kilpailijoiden tasoon ja kisojen arvostukseen? Ja jos kisat osoittautuisivatkin valtavan suosituiksi, mistä löytyisi hevostensa puolesta tarpeeksi isot ja laadukkaat tallit?

Pitkällisten pohdintojen ja puntarointien päätteeksi järjestäjät päätyivät käyttämään opiskelijoiden EM- ja MM-kisoista tuttua konseptia eli hevosten vuokraamista. Sama konsepti on ollut jo vuosia käytössä myös Gaudeamus Grand Prix-kisoissa.

Talleista yhteistyökumppaneiksi päätettiin kysyä Kikka Suomion Primus-tallia sekä Peik Andersinin Kauniaisten Ratsastuskeskusta ja molemmat tallit lähtivätkin projektiin rohkeasti mukaan. Primus on profiloitunut laadukkaaksi kouluhevostalliksi ja Peikin talli esteratsutalliksi, joten tallien uskottiin tuovan kisoihin mielenkiintoa ja laatua. Lisäksi Troija on jo vuosia ollut Primuksen asiakas ja uuden projektin starttaaminen tutun tallin kanssa tuntui turvallisemmalta ja helpommalta.

Raskas talvi

Jotta kirjoitus toimisi sekä historiallisena dokumenttina että opastavana kirjoituksena, en halua piilotella vaikeitakaan asioita. Alun innostuksen jälkeen alkoivat vaikeudet. Ensimmäisissä kokouksissa ollut järjestäjäjoukko kutistuija työtehtäviin tarttuminen muuttui nihkeäksi. Vastuuta välteltiin, aikataulut venyivät ja paukkuivat. Turhautti. Pimeä talvi väsytti ja kokoukset pimeässä Otaniemessä kiukuttivat (ainakin kirjoittajaa joka eksyi kokouspaikkaa etsiessään jokaisella kerralla eri suuntaan ;).

Monissa eri projekteissa mukana olleena nämä tuntemukset ja prosessit ovat tuttuja ja jossain määrin ennustettavia vaikka eivät toki toivottavia. Aikataulujen venyminen mainostuksen, ilmoittautumisten ja sponsoreiden kanssa kauhistutti välillä, mutta kerran liikkeelle lähtenyttä prosessia ei voinut (eikä toki haluttukaan!) enää pysäyttää.

Huikea loppurutistus

Sekä järjestäjien ydinporukka että muita satunnaisia ihmisiä ympäriltä heräsi talviuniltaan jossain vaiheessa ennen kisaviikonloppua ja silloin alkoi tapahtumaan! Hankittiin sponsoreita, kerättiin osallistujia, toimihenkilöitä, ruokaa, kirjoiteltiin ja luettiin meilejä keskikokoisen Hesarillisen verran päivittäin. Kisoja edeltävänä perjantaina kukin touhusi tahollaan, kävi kaupassa, tukussa, sponsoreiden varastolla noutamassa autolasteittain ruokaa, pilkkoi, keitti, paistoi, rakensi rataa, tulosti ja taittoi käsiohjelmaa, jännitti… Ja kas, kisat oli kasassa!

Hot hot hot… kuuma kisaviikonloppu alkaa!

Kanslia ja tulospalvelu. Vakavat ilmeet johtuvat kuumuuden ja laskutoimitusten haastavasta kombinaatiosta.

Lauantaiaamuna kello 8 matkalla Primukselle kanslian tarvikkeet kainalossa minus jännitti. Mitä me emme ole tulleet ajatelleeksi lainkaan, mikä kisojen onnistumisen kannalta oleellinen ja ihan elintärkeä asia on nyt unohtunut ihan kokonaan?

Lauantain ensimmäisenä luokkana oli Gaudeamus Grand Prix koulu. Ratsastajia ja toimihenkilöitä ilmoittautui kansliassa tasaiseen tahtiin. Tilannekatsaus Ennin kanssa – kaikki GGP:n ratsastajat ja toimihenkilöt paikalla, kisat valmiina alkamaan! Kansliassa ja tulospalvelussa ei startteja nähnyt, mutta Riinan kanssa tuloksia näpytellessämme seurasimme pöytäkirjoista tarkkaan Troijan kahden joukkueen menestystä. Ja huh miten hyvin meidän tytöt veti – Ulla Dariosolla 1., Minttu Willen kera 4., Tuuli Attilalla 6. ja Noora Ritvan kanssa 7.!

Riina & Ravel GGP esteillä toiseksi! (Photo: Satu Pirinen)

Gaudeamuksen esteluokassa troijalaiset pistivät kaiken peliin, vaikka Riina olikin  uhannut tippua vain varmistaakseen ensi vuoden kisajärjestelyt jonkun muun kerhon kontolle. Tippumisen sijaan Riina tykitti Goodyn kanssa toiselle sijalle, Tiia Ibillä 4., Hanna Lukaksella 9.  Silja otti Hipsulla kaksi kieltoa, tytöt eivät ihan löytäneet yhteistä säveltä.

* juttu jatkuu pian…*

OSM:n hymyilevä finaaliviisikko

OSM:n hymyilevä finaaliviisikko

Yksi ajatus artikkelista “Maailman ensimmäinen OSM & GGP 11.-12.6.2011

  1. Paluuviite: Troijan hevonen kuusi vuotta! « Troijan Hevosen blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s