Viimeinen Equstom 22.5.2011

Tänään tuntuu kovin haikealta. Troijan viimeinen tunti Equstomissa on nyt takana päin. Kovin vähän näistä tunneista on tänne tullut kirjoitettua, vaikka niin valtavan paljon on opittu näiden reilun puolentoista vuoden aikana.

Troija aloitti CR-painotteiset sunnuntaitunnit Equstomissa syksyllä 2009. Talli  on hyvin suosittu, joten tuntipaikan saaminen kokonaiselle omalle ryhmälle oli melkoinen onnenpotku! Olimme järjestäneet tallilla jo saman vuoden keväänä yhden istuntakurssin ja toista kurssia järjestäessä onnistuimme jotenkin saamaan tuon tuntipaikankin… Tallin nimi oli syöpynyt muistiini eräältä ratsastustunnilta, jossa opettaja kehui yhden ratsastajan istuntaa erityisen paljon ja arvasi hänen olevan lähtöisin Equstomista. Oikeassa oli.

Näiden neljän kauden aikana tunnit on meille pitänyt Krista Mutanen. Kärsivällisesti ja positiivisella mielellä hän on ohjannut istuntaamme kohti parempaa. Korjannut vinoa istuntaa, kireitä takareisiä, jäykkää lantiota ja notkoselkää.

Viimeinen tunti ratsastettiin auringonpaisteessa. Ei tehty ”mitään”, laitettiin vaan kropat kuntoon ja istunta kohdilleen. Näiden tuntien parasta antia on ollut mahdollisuus keskittyä kerrankin vain yhteen asiaan. Antaa sen pääty-ympyrän olla vähän soikea, keskitytään istumaan kunnolla ja antamaan hevoselle mahdollisuus mennä sinne minne haluat. Tunnetko molemmat istuinluut satulaa vasten? Hengitätkö molempiin kylkiin? Tuntuuko jalustimet tasaisesti molemmissa jaloissa? Tunnustele, mieti ja kokeile.

Ja sieltähän ne soikeat ympyrät ovat hiljalleen pyöristyneet, kun ratsastajat ovat löytäneet tasapainon. Ja hevoset ovat menneet kulmiin, väistäneet ja taipuneet, suoristuneet, koonneet ja lisänneet.

Valtavan suuri kiitos Kristalle kaikesta avustasi!

Ensi syksynä ratsastetaan taas, mutta jossain ihan muualla.

http://www.equstom.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s