Vauhdin hurmaa Jutan tallilla 4.-6.6.2010

Kuusi innokasta leiriläistä suuntasi kahdella autolla matkansa kohti Ylöjärveä odottavaisin mielin. Toisille leiripaikka oli jo tuttu, mutta yksi ensikertalainenkin oli mukana. Tarina ei kerro, saiko hän jännitykseltään nukuttua edellisenä yönä ollenkaan.. Riinan auto matkustajineen tutustui kauniisen kesäsuomeen ja valitsi hieman erilaisen reitin tallille kuin Tiia ja kyytiläiset. Kaikki kuitenkin pääsivät ajoissa ja hyvissä voimin perille.

Perjantaina ohjelmassa oli ensin hevosten jako (jännää!). Osalla oli jo mielessään hevostoive, toiset valitsivat hevosensa hepan nimen ja Jutan kuvauksen perusteella. Ilman suurempia tappeluita saatiinkin hevoset jaettua ja päästiin odottelemaan leirin ensimmäistä ratsastustuntia. Tunti aloitettiin itsenäisesti hevosiin tutustumalla, osa (ainakin allekirjoittanut) oli jo tässä vaiheessa aivan ihastunut hevoseensa, toiset joutuivat kentällä sitten tekemään vähän enemmän töitä, jotta hevoset liikkuivat riittävästi eteen. Yksi suurimmista eroista normaalin kentällä työskentelyn ja maastoesteratsastuksen välillä onkin näin maallikon näkökulmasta tempo. Maastoesteillä mennään siis yksinkertaisesti kovempaa, kuin mihin peruskenttätyöskentelyssä on tottunut.

Lauantaina päästiin tositoimiin, eli pellolle maastoesteitä hyppäämään. Sateelta vältyttiin onneksi koko leirin ajan, mutta tuuli oli välillä niin kova, että Jutan ohjeita oli vaikea kuulla. Vaikka Jutalla siis kohtalaisen kova ääni onkin.. 🙂 Lauantain toisella tunnilla päästiin lisäksi kiitämään laukkaradalla pellon ympäri. Nopein tässä taisi olla Hanna Fortuunalla, vaikka eivät muutkaan paljon huonommaksi jääneet. Pellolla hypättiin mm. tynnyreitä, venettä, portaita ja hautaa. Eniten vaikeuksia meille taisi tuottaa hauta. Hautaa hypättäessä vaikeus oli lähinnä siinä, että se hypättiin metsään kavereista poispäin. Ensimmäisen haudan jälkeen piti myös löytää tiensä seuraavalle, ja kyllähän sitä polkua etsiessä yksi ratsastaja eksyikin. Kun muut hevoset hyppäsivät haudan yli, päätti Tiian Ebony laskeutua hautaan tyynesti käynnissä ja sitten sieltä pois. Myöskään Veeran Vappu ei ollut aluksi kovinkaan myötämielinen hyppäämään pellolta metsikköön ja kääntymään siellä oikeaan suuntaan, mutta Veeran hyvät äänijänteet ja glitteriraippa tekivät tehtävänsä ja loppujen lopuksi Vappukin sai haudan hypättyä.

Lauantai-iltana peseytymisen jälkeen oli aika lähteä tutustumaan Tampereeseen. Lähinnä missiona oli kyllä syödä, sillä tunnetustihan liikunta ja ulkoilma tekevät nälkäiseksi. Paikallinen panimoravintola löydettiin ja sieltä saatiin ruokaakin kohtalaisen nopeasti. Tosin medium-pihvit olivat kypsiä ja raakana tilattu pihvi samaten.. Viimeksi mainittu oli tosin kylmä, että sehän lienee tavallaan sama? Joukkiomme selviytyi annoksistaan ennätysnopeasti ja pikaisen karkinhakureissun jälkeen suunnattiinkin takaisin tallille päin. Siellä ehdimme vielä kuunnella Jutan kertomuksia erinäisistä hevosista elämän varrella.. Kyllähän niistä tarinoista jo muutaman kirjan kirjoittaisi! Ennen nukkumaanmenoa jaksettiin vielä hetki jatkaa hevostarinoilla ja kikattelulla, ennen kuin alkoi väsy painaa. Mainittakoon vielä, että kolme meistä söi ravintolassa ”Valkosipulifriikin päiväunen”. Tuoksu leirihuoneessamme olikin illalla melkoisen.. mieleenpainuva.

Viimeisenä leiripäivänä pääsimme ratsastamaan kokonaisen maastoradan. Kävimme kävellen tutustumassa rataan, ettei kukaan vahingossa joutuisi väärille teille itse radan aikana. Rata oli kohtalaisen vaativa, ja fyysisesti yllättävän raskas! Pari minuuttia ei tunnu pitkältä ajalta, mutta kun sen ajan on kevyessä istunnassa ja hyppää kymmenen estettä, tuntuu lihaksissa että tosiaan on jotain tehnyt. Mutta on se vaan niin kivaa! Vauhti, yhteistyö hevosen kanssa.. Siinä on sitä jotain! Ilo näkyikin kaikkien ratsastajien ilmeistä radan jälkeen, väsyneitä mutta onnellisia ilmeitä. Pienen kilpailumme tulokset olivat:

Estevirheet/aikavirheet

1. Elisa – Bambi 0/0

Minttu – Littera 0/0 (ei troijalainen)

Elina – Recita 0/0 (ei troijalainen)

4. Veera – Vappu 0/aika yli

Hanna-Fortuna 0/aika ali

Riina-Allu 0/aika yli

7. Ellu-Humma 4/0

8. Tiia-Ebony 16/aika yli

Kaiken kaikkiaan siis todella onnistunut leiri, toivottavasti tämä päästään kokemaan ensi vuonna uudelleen! Leiriläiset kiittävät Juttaa asiantuntevasta opetuksesta sekä viihdyttävistä ja opettavaisista juttutuokioista. Lisäksi kiitokset valokuvaajille ja muutoinkin koko tallin väelle, Jutan tallilla on hyvä ilmapiiri, ja siksi sinne on mukava tulla.

-Ellu

Leirin edustusto:

Tiia ja Ebony:

Ellu ja Humma:

Hanna ja Fortuuna:

Elisa ja Bambi:

Riina ja Allu:

Veera ja Vappu:

2 ajatusta artikkelista “Vauhdin hurmaa Jutan tallilla 4.-6.6.2010

  1. Heh, varsin kauniisti ilmaistu tuo meidän menomatkan säätö 😉 Eksyminen taisi olla viikonlopun teema muutenkin, kun paluumatkalla Tampereelta ystävällinen navigaattori päätti opastaa meidät parantolan pihaan… Joku vihje kenties? 😀 Ja tosiaan allekirjoittanut myös katosi ratsunsa kanssa metsään matkalla haudalle, Allu-parka hirnui metsässä itsekseen että minne sinä minua viet kun se hauta on ihan muualla… Ei se aina ole niin helppoa löytää määränpäähän näköjään 😉

    Todellakin huomasi hevosessa valtavan eron kun siirryttiin rataesteiltä maastoon, kentällä oli ongelmia saada Allua ensimmäisenkään ”erikoisesteen” (vaativat vesimatto ja laatikot) yli ilman taistelua, mutta maastossa ei tuntunut pieniäkään epäröimisen merkkejä. Tällaista menoa lisää kiitos! Oli melkoisen mahtava leiri, vaikka vielä maanantainakin työkaverit naureskelivat mun melkoisen jäykälle kävelytyylille…

  2. Loistavalta kuulostaa jälleen leiri. Pitäisikö näihin Jutan leiri-ilmoituksiin laittaa varoitus: ”HUOM! Äärimmäisen koukuttavaa, saattaa aiheuttaa riippuvuutta vuosikausiksi! Osallistuminen täysin omalla vastuulla, Troijan hevonen EI vastaa tulevien vuosien rahanmenosta tai kesäviikonloppujen käyttöä koskevista perheriidoista.” Hmm 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s