Uusien ilta 7.10

Vietimme uusien iltaa ihailtavan suuren joukon kanssa. Paikalle oli saapunut niin uusia kuin vanhojakin jäseniä. Vetonaulana toimi Tea Ihalaisen luento ratsastajan henkisestä ja fyysisestä valmistautumisesta ratsastussuoritukseen.
Tean luento piti sisällään jumppaliikkeitä, jotta ratsastajan keho saataisiin vetreäksi, eli valmistautumaan tulevaan urheilusuoritukseen. Tean kysyessä mielipidettämme siihen, että onko ratsastus urheilua, uskon kaikkien vastanneen sen olevan urheilua. Vaikka tietää ratsastaessa hien tulevan pintaan, niin miksi ei tule lämmiteltyä tai venyteltyä ennen sitä?? Ehkä se johtuu kiireestä ehtiä tunnille tai siitä, ettei heti alkeiskurssilla opeteta venyttelyn kuuluvan osaksi ratsastustuntia. Nyt kaikki me uusien illassa olleet voimme alkaa herättää kummaksuvia katseita tallilla jumpatessamme ennen ratsastustuntia tallin käytävällä. 😉 Ottakaa ne kummaksujat sitten mukaan jumppaamaan!
Tea myös demonstroi ratsastajan keskivartalon lihaksien hallinnan tärkeyttä. Jos lähtisit nyrkkitappeluun, et varmaankaan lähestyisi vastustajaa selkä notkolla vartalo tikkusuorana. Paljon tukevamman asennon saa, kun koukistaa polvia ja vetää `hännän koipien väliin` eli hieman kannattelee syvillä vatsalihaksilla kehoa.
Muita harjoituksia oli yrittää kulkea kuten hevonen. Hevosethan kulkevat luonnostaan joustavasti ja niiden liike lähtee takaa eteen. Takajaloista selän läpi liike suuntautuu etujalkoihin. Ratsastajan tulee mukautua ja antaa hevosen suorittaa luonnollinen liike. Kaikki jotka ovat kokeilleet, tietävät, että käsijarru päällä ratsastajan jännittyessä hevonen ei pysty liikkumaan lennokkaasti..
Todella hyvä harjoitus oli sellainen, jossa ratsastaja piti ohjista kiinni kuten hevosen selässä. Pari toimi hevosena, eli liikutti ohjia, jolloin ratsastajan käsien tuli mukailla hevosen liikettä pehmeästi myödäten. Silmät laitettiin kiinni ja käsien piti tuntea hevosen suu (parin liikkeet) koko ajan tasaisella tuntumalla. Ei niin helppoa, kuin voisi kuvitella. Tätä täytyy kuivaharjoitella lisää!

Luulen kaikkien osallistujien saaneen hyviä vinkkejä ja mietittävää omaan ratsastukseensa ratsastusharrastuksen kestosta riippumatta.
Kiitos kaikille osallistuneille, oli kivaa viettää iltaa isolla porukalla!

Elisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s