Kokeilutunti Kolmikulmassa

Päädyin joskus kauan aikaa sitten Ratsutalli Kolmikulman sivuille netissä surffaillessani. Lueskellessani tallin ja hevosten esittelyjä tulin vakuttuuneeksi siitä, että tuolle tallille on päästävä kokeilemaan. Hevoset vaikuttivat laadukkailta ja opetus olisi maksimissaan viiden hengen ryhmissä.

Varasin tunnin Kolmikulmasta ja ratsastustunnille haluavia olisi ollutkin paljon enemmän, kuin tunnille mahtuvat viisi ratsastajaa. Mukaan tunnille saatiinkin sitten tallilla aktiivisesti käyvä Hanna, joka opasti meitä tallin käytännöissä. Hannan ratsu odotti tallissa satuloimista, muiden ratsut olivat edellisellä tunnilla hyppelemässä esteitä.

Perjantai-iltana oli kipakka pakkanen, ja sen huomasi, vaikka maneesissa ratsastimmekin. Ihmettelin opettajalle ääneen, että miksi maneesin ovi on auki. Hän vastasi että se on jäätynyt paikoilleen, eikä sitä saa kiinni..

Ratsuina olivat minulla  Hoffa, Hannalla Arttu, Hanna S. Jasmi, Riinalla Brass ja Maijalla Maija.  Tunnin alkaessa jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle tekemään käynnissä väistöä ympyrän avoimella sivulla, jonka jälkeen käynnin pidentämistä toisella sivulla. Hoffa tuntui mukavalta ja sitä saattoi työstää pehmeäksi edestä. Ravi olikin sitten jotain aivan muuta. Ensimmäiset raviaskeleet kun oli ravattu, niin en voinut olla ajattelematta muuta, kuin että tämä on heittoistuin. Ravi oli iiso ja kaikki energia meni kyydissä pysymiseen. 😉 Olen sentään ratsastanut useita vuosia..  Jatkoimme koko tunnin ympyräharjoituksia opettajan neuvoessa kaikkia tasapuolisesti. Mitä nyt vilkuilin muita, niin näytti hyvin menevän.

Tunti oli hyvä kokeilutunti, tehtiin tehtäviä, mutta ei mitään ihmeellisyyksiä. Hoffasta en saanut paljon irti, mutta heppa tuntui mukavalta ja yhteistyöhaluiselta. Ensimmäinen kerta uuden hepan kanssa, ei voi olettaa että heti osaisi ratsastaa. 🙂

Anna-ope oli mukava, talli siisti ja hevoset hyvinhoidettuja ja osaavia. Olisi siis kiva mennä uudestaankin kokeilemaan.

Kirjasi: Elisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s