Estekurssi Primustallilla 21.-25.7.2008

Kesän hikisin viikko sattui juuri Troijan estekurssiviikolle, mutta eipä tuo enää turvaliivin aiheuttamaan hikoiluun paljoa voinut lisätä. Ainakin saimme kauniit rajat käsivarsiin näinä kuumia kesäiltoina.

Kurssin opettajana toimi Pirita. Ratsastajilla oli erilaisia estetaustoja, mutta kaikki halusivat treenailla perusratsastusta ja sitä myös saimme, kukin oman osaamisen mukaan. Ensimmäinen päivä aloitettiin tasaisen kevyen istunnan hakemisella ja kontrollin saamisella. Matalien esteiden väliin piti ensin tehdä siirtyminen ravista käyntiin ja myöhemmin voltti. Parina päivänä treenasimme erityisesti erilaisia lähestymisiä esteille, kaarevaa, vinoa sekä pitkää ja suoraa. Pohdimme millaista tukea ja apua kukin hevonen tehtävässä tarvitsee, miten ratsastajan tulee millaiseenkin reittiin valmistautua ja miten istunnalla vahvistetaan sitä mitä kulloinkin halutaan.  Treenasimme myös laukan sovittamista suhteutettuun väliin ja monelle meistä vähän erikoisempia esteitä, kuten trippeliä ja okseria.

Viikko oli erittäin tehokas, tunneilla opitua puitiin teoriaosuuksilla ja samalla tutustuttiin esteratsastuksen teoriaan muutenkin. Itselleni kurssi oli todella tärkeä. Vähäisestä hyppykokemuksesta johtunut tajuton jännitys loppui lähes kokonaan ja esteiden hppääminen tuntui viimeisinä päivinä jo lähes rutiinilta. Liikkeeseen myötääminenkin helpottui, kun itse rentoutui selässä eikä vain odottanut hyppyä jäykkänä ja jännittyneenä. Samalla sai ajatukset siirtymään jo seuraavaan esteeseen, jolloin radan ratsastaminen helpottui huomattavasti. Onhan se helpompi suunnata esteeltä toiselle, kun ei jokaisen aidan jälkeen jää ihastelemaan helpottuneena hengissä selviämistä =)

Kerrotakoon vielä lopuksi, että Pirita sai minut hyppäämään lopuksi vielä elämäni toistaiseksi isoimman esteen. Jänistelin jättimäisen Mirjan selässä kun olisi ollut mahdollisuus mennä viimeinen rata vähän korkeammilla esteillä. Nössönä sanoin, että ”en minä kyllä selviä noin korkeista”. Lähtiessäni radalle Pirita kuitenkin pyysi minua tekemään vielä yhden laukkavoltin, jolta ensimmäiselle esteelle kaartaessani tajusin joutuneeni lievän petoksen uhriksi. Pirita oli piru vie nostanut ensimmäisen pystyn KORKEAKSI, ainakin 70 senttiin =)! Olen ihan slekä tätiratsastaja, kun tarvitsen tämmöisiä oveluuksia itseni ylittämiseksi…

Yksi ajatus artikkelista “Estekurssi Primustallilla 21.-25.7.2008

  1. Paluuviite: Troijan hevonen kuusi vuotta! « Troijan Hevosen blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s