Tunti 21.4.2008

Puomitunnin jälkeen meillä oli vuorossa pienten (polvenkorkuisten) esteiden ylitysharjoitus. Edellisellä tunnilla olin ratsastanut pikkuisella Juulilla, ja nyt Ellu oli merkinnyt Hannalle ja Hannalle Emmyn ja Hatun josta saimme itse keskenämme valita. Hanna H oli mennyt edellisen tunnin Hatulla joten arvelin hänen haluavan jatkaa heidän alkanutta yhteistyötään, ja valitsin itselleni Emmyn. Emmy olikin minulle uusi tuttavuus, mutta olin kuullut hänestä vain pelkkää hyvää, joten olin jo etukäteen ilahtunut tästä hevosvalinnasta.

Emmy todella osoittautuikin mukavaksi ratsuksi: herkäksi ja rauhalliseksi luottopolleksi tällaiselle jännittävälle estetunnille. Ensimmäiset ylitykset tosin möngimme ravissa, ja Ellu muistutteli että hieman terävyyttä voisi menossa olla. Lopulta mentiin omasta mielestäni ihan kelvollisesti; Emmy kantoi vanhana konkarina melkein autopilotilla minut puomien yli ja vaihtoi tarvittaessa laukatkin kauniisti samalla kun itse yritin kuumeisesti hakea oikeaa asentoa satulassa.

Myös muilla näytti menevän mukavasti. Ainakin säpsäkkä Veli pysyi nätisti Tiinan hyppysissä, ja tallin uusi tulokas Yaffa näytti hienoja hyppyjä Tanjan kanssa. Kanervan ja Likan yhteistyö näytti samoin ihan mukavalta.

Yhteisesti saimme kesken tunnin Ellulta tehokkaan kurinpalautuksen ohjeiden kuuntelemisesta, sillä Ellun käskemä hypyssä harjasta kiinni pitäminen (kunnes toisin annetaan lupa) pääsi unohtumaan tiuhaan. Harjoituksen jatkuttua kaikki muistivat varmasti tarttua harjasta ja siten pitää huolta että hevosen suusta ei vahingossakaan tullut nykäistyä hypyssä. Ja varmaan jatkossakin muistetaan nyt paremmin kuunnella opettajan ohjeita =)

Tunnista kirjoitteli Hanna S

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s