Ratsastustunti 24.09.2007: laukannostot käynnistä

Saavuimme tallille ihanan kirkkaassa ja aurinkoisessa syksysäässä. Ensimmäisenä tietysti suuntasimme tutkailemaan listaa, josta löytyivät meille jaetut hevoset ja kaikki tuntuivat olevan suht tyytyväisiä Piritan etukäteen jakamiin hevosiin. Ratsuni oli tällä kertaa minulle uusi tuttavuus Mirja, joka ei pitkään aikaan ollutkaan ollut tunneillamme.

Aloitimme tunnin tuttuun tapaan verryttelemällä hevosia kevyessä ravissa tarkoituksena ratsastaa ne kunnolla eteen ja rennoiksi. Jostakin syystä olin hieman ennakkoluuloinen Mirjaa kohtaan, mutta ennakkoluuloni karisivat jo alkumetreillä, sillä Mirja osoittautui heti alussa erittäin herkäksi ja miellyttäväksi hevoseksi ratsastaa.

Varsinainen tehtävämme tunnilla oli hioa laukannostoja käynnistä. Tehtävän tarkoituksena oli tuntea laukannoston oikea ajoitus, eli se hetki, kun sisätakajalka on nousemassa/nousee juuri maasta. Alkukankeutta oli hieman ainakin allekirjoittaneella, mutta pikkuhiljaa nostoista tuli täsmällisempiä, tarkempia ja siistimpiä. Tehtävä vaati sen verran keskittymistä omaan suoritukseen, etten hirveästi ehtinyt muiden menoa tarkkailla.

Lopuksi teimme vielä hetken aikaa laukkaa ympyröillä ja tietenkin loppuverryttelimme hevosia kevyessä ravissa. Kohdaltani tunti sujui oikein mukavasti ja Mirjasta taisi tulla yksi suosikeistani!

Tunnista kirjoitteli Tanja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s