Syksyn estetunnit osa I 03.09.2007

Syksyn kolmannella tunnilla pääsimme hyppäämään. Monia jännitti etukäteen tuleva koitos. Tiesimme etukäteen, että menisimme kaikki kolme hyppytuntia samalla hevosella, joten innolla ja jännityksellä menimme katsomaan ”Kuka Kenellekin” –listaa. Oma iloni oli suuri, kun sain tietää, että minulle oli valittu suomenhevonen Likka. En ollut aikaisemmilla -kahdella- tunnillani Primuksessa päässyt suokin selkään, joten valinta oli oikein mieluinen.

Tunnin aloittava komento ”Estejalustimet!” aiheutti muutamia naurahduksia: Kuulemani mukaan viime kerralla keväällä asia ei ollut ihan heti Troijalaisilta onnistunut, joten heitä oli ohjattu harjoituksella, johon liittyi ainakin Erittäin lyhyet jalustimet…..

Lähdimme hakemaan tuntumaa kevyeen istuntaan ravissa. Ylitimme kaksi puomia, joiden väli piti pysyä kevyessä istunnassa. Kummallisen paljon se takamus tuntui alkuun taas painavan. Tsemppaamalla kuitenkin kaikki löysivät edes kohtuullisen (ei nyt ekalla hyppytunnilla voi ihmeitä vaatia) tasapainon, ja pääsimme siirtymään eteenpäin.

Sitten pääsimme tositoimiin: Puomi ja este ravilla. Puomilla kevyeen istuntaan ja yli! Troijalaisten tasapaino ei kuitenkaan ollut vielä aivan kunnossa, ja pian saimmekin komennon ”Kaikki pitää harjasta kiinni hypyssä!” Näin varmistettiin, ettemme häiritse heppoja hypyissä kiskomalla suusta. Pian saimme jopa kehuja! Lopuksi hyppäsimme kaksi perättäistä estettä laukassa.

Muutamaa kieltäytymistä, väärää laukkaa, suusta kiskaisua ja muita kömmähdyksiä lukuunottamatta syksyn ensimmäinen hyppytuntimme meni hienosti. Saimme kuitenkin tosiaan myös hyvää palautetta! Tunnelma oli yleisesti tyytyväinen tunnin jälkeen, eikä ensi kerta jännitä varmastikaan yhtä paljon.

Tunnista kirjoitteli Laura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s