Ratsastustunti 2.4.2007

Aurinko paistoi ja ilma oli todella keväinen, kun saavuin tallille Kanervan kyydissä. Pirita oli pitämässä minituntia, joten hän oli vain laittanut listan tunnille laitettavista hevosista. Tällä kertaa nopeimmat voittivat mieluisimmat ratsut. Itse valitsin pienen kimon arabin nimeltään Veli. Oli sillä tosin hienompikin nimi mutten enää muista sitä.

Veli oli hiljainen ja rauhallinen tallissa. Eipä tosin näistä hevosista kukaan taida vihainen olla. Kun lähdettiin ulos, oli Veli jo enemmän arabin oloinen katsellessaan pää korkealla maisemia. Jokainen kahina piti tarkistaa.

Ratsaille nousu sujui helposti, kiitos pienen säkäkorkeuden. Ratsastettaessa hummani oli aika veikeä. Maneesin kulmissa olevat estekalustot piti erikseen katsella melkein joka kierroksella ja ulkona vinkuva tuuli oli myös tarkastamisen arvoista. Vaikka Veli katselikin paljon, ei se hyppinyt minnekään.

Aluksi menimme ravissa päädyissä voltteja. Jälleen tuntuma ja eteenpäinpyrkimys olivat huomion kohteina. Toisena harjoituksena oli tarkistaa hevosen suoruus ja ratsastajan tarkkuus ratsastamalla pitkät sivut uran sisäpuolella ja siihen lisättiin kaksi volttia per pitkä sivu. Kuulostaa helpolta mutta ainakin itse meinasin unohtaa volttien aikana, että pitäisi palata uran sisäpuolelle eikä uralle.

Pikkuhiljaa alkoi Veli vertymään ja kaulakin laski yläasennosta rennommaksi. Ravi ei ollut niitä miellyttävimpiä istua alas ja sainkin luvan keventää aika paljon. Lopputunnista tuli aika laukata ja tarkoituksena oli, että kaikki laukkaisivat uralla. Veli päätti siinä vaiheessa vetäistä komeat pukit ja lähteä hieman rivakammin liikkeelle. Sain onneksi harjasta kiinni kesken ilmalennon, joten päädyin takaisin satulaan. Hevonen vain takaisin avuille ja mars pääty-ympyrälle laukkaamaan. Meno oli vauhdikasta mutta noin pienellä ratsulla oli helppo kurvailla ympyrällä uralla menijöitä väistellen.

En hirveästi kerennyt seurailemaan muita mutta sen mitä näin niin hyvin tuntui sujuvan. Pirita näytti välikävelyiden aikana tallin jättiläisellä nimeltä Don miten isoa hevosta voi ratsastaa. Isolla hevosella normaali harjoitusravikin on suurta. Ensi tunnilla olisi tarkoitus mennä puomeja ja ehkäpä jopa muutama estekin. Alkaa kai vanhuus iskeä, kun hirvittää ajatus hyppäämisestä. Pirita tosin rauhoitteli ettei kenenkään pidä tehdä sellaista mihin ei pysty eikä hyppääminen ole pakollista. Nähdään siis ensikerralla puomitunnin merkeissä!

Tunnista kirjoitti Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s